U2

wszystko co nie jest depeche mode

Moderatorzy: Jarek, Moderatorzy

Awatar użytkownika
CureMar

Re: U2

Post autor: CureMar »

fred pisze:Zmuszeni byli cos wydać i wydali.
Hmmm, a kto i co ich do tego zmusza? Ktoś im groził czy co?
phoenix36
Kontakt:

Post autor: phoenix36 »

Obrazek
Awatar użytkownika
depesbe

Post autor: depesbe »

https://www.youtube.com/watch?v=EVqWb0JKBdw

Nowy utwór U2. Nowy album podobno w 2024.
FM

Post autor: FM »

Kicz i tandeta jak całe Vegas. Nie spodziewam się już po nich niczego dobrego.
veteraniq

Post autor: veteraniq »

Oficjalny teledysk do "Atomic city"
https://youtu.be/TNMsGVwUXc0?si=BKejzSuFXpiPG_VE
FM

Nie lubię się powtarzać ale:
FM pisze:Kicz i tandeta jak całe Vegas.
Awatar użytkownika
krzysiek

Post autor: krzysiek »

Dobre ale bez szału.
Po tej wersji koncertowej spodziewałem się czegoś gorszego.
Całkiem przyjemna gitarka Edga w podkładzie, nie wiem po co ten przester na wokalu ale widocznie taka moda.
Począwszy od 2001 roku pierwszy singiel z płyty zawsze jest dla mnie najmniej ulubionym numerem z albumu, więc jeżeli to jest pierwszy singiel to spodziewam się wiele po albumie.
Awatar użytkownika
depesbe

Post autor: depesbe »

Dla mnie całkiem niezłe. Teledysk nawiązujący do "Where The Streets Have No Name" . Poza tym tytuł piosenki powinien być zupełnie inny - dynamikę robi nadrefren po wyśpiewanych słowach "Atomic City".
czapelka

Post autor: czapelka »

Młodzi (a może już nie tacy młodzi) chyba mają takie określenie: "Meh". No to meh. Nie ma w tym nic, co wcześniej generowało mi przy U2 silne emocje. No ale czekamy, może cały album studyjny wysmażą przystępniejszy. Ostatnio im to nawet nienajgorzej (IMHO rzecz jasna) wychodziło, więc szansa jakaś jest.
Awatar użytkownika
Więcor

Post autor: Więcor »

O Atomic nie ma co gadać. Musieli zrobić coś pod koncerty w Vegas. Natomiast koncerty miazga. Jestem już po odsłuchu obu i w końcu jest to co bym chciał czyli całe AB i to jak wykonane.
Marzy mi się taki show. Z ostatniej trasy 4 numery przeszły przez me ucho dostatecznie a tu prawie całość. Chce takie U2. No i SPHERE. Majstersztyk. Przesuneli granicę chyba o 100 pozycji.
Normalny show wydaje się teraz wiejską wytupą spod krzaka.
FM

Podpisuję się pod słowami Więcora o koncertach w tym miejscu. Aczkolwiek tylko fragmenty są mi znane. Wywalone show w kosmos.
orzech65

Post autor: orzech65 »

Tak średnio, ale przynajmniej jest trochę pazura - przy czym, może się mylę, ale czy tylko ja słyszę Call me Blondie ?
FM

Nie słyszałem szczerze mówiąc. U2 gigs nie podaje nic takiego.
orzech65

FM

Trzeba było od razu pisać, że masz na myśli Atomic City. Faktycznie jest nawiązanie. Nie wiem czy nie ocierające się o plagiat. Tym gorzej o nich świadczy.
phoenix36
Kontakt:

Cover od Daniela z Anathemy (teraz The Weather Systems): https://soundcloud.com/user-107730380/e ... al_sharing
FM

Całkiem zgrabnie wyszło.
phoenix36
Kontakt:

Coś takiego się niedawno ukazało:

orzech65

U2 - Picture Of You (X+W) - https://www.youtube.com/watch?v=_fIXQXTE-v8

No to mamy wysyp nowych utworów. Jeżeli dobrze wyczytałem to dwa niepublikowane utwory U2 „Country Mile” i „Picture Of You (X + W)” z sesji „How To Dismantle An Atomic Bomb” zostały udostępnione przed jubileuszową edycją płyty How To Dismantle An Atomic Bomb (20 lat) i mają się znaleźć na albumie How To Re-Assemble An Atomic Bomb - na nim jak piszą 10 „niepublikowanych perełek”. Czy będą to "perełki"... zobaczymy.
Premiera 22 listopada.Na razie w preorderze znalazłem boxy zawierające wersje 5 cd (na amazonie amerykańskim ponad 100 dolców) albo 8 lp. Jeżeli nie pojawi się wydanie 2cd (a poniżej piszą, ze jedyne inne wydania to standardowe zremasterowane cd i 2 lp) to raczej tanio nie będzie. Swoją drogą, jeżeli to się potwierdzi, to będzie to pretekst do dyskusji o zdzieraniu kasy z fanów (koncertów U2 ma już tyle, że nie są mi nowe potrzebne...).

This reissue campaign, offers two big box sets: a 5CD super deluxe or an 8LP vinyl super deluxe, that offer the same audio content: the album remastered, a companion album called How To Re-Assemble An Atomic Bomb (featuring unreleased songs), remixes and a live show from Chicago in 2005. The only other formats are a standard single CD remaster (no 2CD set) and a 2LP vinyl edition (album only).

The box sets come with hardback photo books by Anton Corbijn featuring handwritten notes by the photographer and “never-before-seen” photos and 8 prints in a folio sleeve.
czapelka

Post autor: czapelka »

"Picture Of You (X+W)" to znane od niemal 20 lat "Xanax and Wine", więc żadna to nowość. Bardziej sobie ostrzyłem zęby na "Mercy" - podobno ma być pod innym tytułem. Oby. I oby nie była to tak sfajtolona wersja jak na "Wide Awake In Europe".
ODPOWIEDZ