A to były jakieś emocje?chriss pisze:Mam nadzieję, że to dobre wiadomości po wczorajszych emocjach w Berlinie.
zamykamy bramy / otwieramy bramy
Moderator: Moderatorzy
Re: zamykamy bramy
No i git
Takie samie jak przy zamknięciu tego przybytku. 7 osób emocje pokazało.
ufff po tych niemieckich dramatach tu chociaz jakas dobra wiadomoscchriss pisze: Z dużej burzy mały deszcz, wychodzimy na prostą ale z szampanem jeszcze czekamy.
Mam nadzieję, że to dobre wiadomości po wczorajszych emocjach w Berlinie.
Szanowny Panie Więcor,
zwracam się do Pana z uprzejmie supliką, aby skoro Pan nie jest zainteresowany dalszym funkcjonowaniem forum, co niejednokrotnie Pan wyraził - poważnie rozważył Pan nie korzystanie z forum i nie umieszczanie tutaj swoich wypowiedzi o wątpliwej jakości ich wyrazu. Wbrew Pana przekonaniu jest wiele osób, które uważają forum za istotny kanał informacji i kontaktu, a jego dalsze funkcjonowanie jest dla nich kapitalną wiadomością, jak również takich, które jak domniemywam włożyły wiele czasu i wysiłku, aby forum dalej istniało.
Mam też prośbę do administratorów, jak sądzę, realizujących ostatni post kolegi Art of Love, o zablokowanie, przy następnym poście tego człowieka, który jak wynika z jego wypowiedzi nie ma najmniejszego szacunku do tych, którzy wieżą, ze uda się utrzymać forum na dalsze lata.
Z Wyrazami Szacunku
S. (Orzech65) Janusz od Joy Division, New Order, OMD I …. Od 1984 roku DM.
zwracam się do Pana z uprzejmie supliką, aby skoro Pan nie jest zainteresowany dalszym funkcjonowaniem forum, co niejednokrotnie Pan wyraził - poważnie rozważył Pan nie korzystanie z forum i nie umieszczanie tutaj swoich wypowiedzi o wątpliwej jakości ich wyrazu. Wbrew Pana przekonaniu jest wiele osób, które uważają forum za istotny kanał informacji i kontaktu, a jego dalsze funkcjonowanie jest dla nich kapitalną wiadomością, jak również takich, które jak domniemywam włożyły wiele czasu i wysiłku, aby forum dalej istniało.
Mam też prośbę do administratorów, jak sądzę, realizujących ostatni post kolegi Art of Love, o zablokowanie, przy następnym poście tego człowieka, który jak wynika z jego wypowiedzi nie ma najmniejszego szacunku do tych, którzy wieżą, ze uda się utrzymać forum na dalsze lata.
Z Wyrazami Szacunku
S. (Orzech65) Janusz od Joy Division, New Order, OMD I …. Od 1984 roku DM.
Orzesz....ku gdzie te kije rozdawali? Panie Szanowny, jak wyjmiesz pan ten orzeszek z 84 z tyłka to pewnie się luźniej zrobi. Trochę dystansu i poczucia żartu. I jak już tę słomeczkę również z buta wytargasz to wypij nią drinola i się uśmiechnij. 20 lat tu spędziłem więc mogę sobie pogadać.
Panowie, bez spiny. Każdy zagrzewa do utrzymania Forum przy życiu na swój sposób, świadomie lub nie świadomie.
Tak jest Szefie Nie będę już żartował
Od 21 lat nic się nie zmieniłeś Obiecuje publicznie, udostępnię Ci ten Stuttgart.
no i po co zawsze ten atak @Wiecor ?, ja tez tu jestem 20 lat i mysle ze tez moge sobie pogadac, chociaz liczb moich postow nie wskazuje na to ze specjalnie korzystalem z tego prawa - a mianowicie byc moze dlatego ze przez lata byla tu mocna grupa ktora mozna by smialo nazwac loza szydercow ktora celowala w szybkim niszczeniu osobnikow nie wykazujacych sie zbytnia wiedza na temat DM albo zwyczajnie popelniajacych roznego rodzaju gafy, wiekszosc z tego zacnego grona niestety z roznych wzgledow sie wykruszyla i Ty zwyczajnie nie masz z kim powymieniac swoich blyskotliwych ripost i powspominac anegdot ze zlotow albo tysiaca koncertow na ktorych byles i dlatego Ci sie juz tu nie podoba a osoby ktore tu pozostaly zwyczajnie nie zasluguja na miano fana DM takim za jakiego Ty sie uwazasz bo przeciez jak moze ktos sie nazywac fanem kto byl tylko na 4 koncertach na trasie? albo moze po prostu jestesmy za sztywni i nie rozumiemy Twojego luzackiego stylu bo dla mnie niektore Twoje wypowiedzi to bezsensowne dopierdalanie ludziom ktore do niczego nie prowadzi
Już chwytam się wszystkiego , żeby go dostać Sam widzisz. Tyle lat.chriss pisze:Od 21 lat nic się nie zmieniłeś Obiecuje publicznie, udostępnię Ci ten Stuttgart.
Jak tak dalej pójdzie to na 30-lecie zrobimy amnestie
PS. Żeby pozostać w temacie: prawdopodobnie nie uda nam się avatarów przenieść, więc jeśli ktoś jest przywiązany to warto zrobić kopię.
PS. Żeby pozostać w temacie: prawdopodobnie nie uda nam się avatarów przenieść, więc jeśli ktoś jest przywiązany to warto zrobić kopię.
-
Smutno będzie jak skończy się te forum.
Fajne to miejsce, gdzie można się wypróżniać swobodnie o muzyce DM i innych grupach.
Moja wiedza o hostingach i narzędziach forumowych sięga wyłącznie tam, gdzie wyszukiwarki zaprowadzą.
Było miło, dzięki za owocne konwersacje.
Pozdrawiam, jako Janusz od Gotyku
Fajne to miejsce, gdzie można się wypróżniać swobodnie o muzyce DM i innych grupach.
Moja wiedza o hostingach i narzędziach forumowych sięga wyłącznie tam, gdzie wyszukiwarki zaprowadzą.
Było miło, dzięki za owocne konwersacje.
Pozdrawiam, jako Janusz od Gotyku
Ostatnio zmieniony pn cze 24, 2024 20:40 pm przez Black ceLebrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Na ja się trochę przywiązałemchriss pisze:Jak tak dalej pójdzie to na 30-lecie zrobimy amnestie
Jak już go wyciągnąłeś znowu to nie ma opcji. Musi być Ten Stuttgart znaczy.
-
- Kontakt:
No byłem tutaj jakiś czas temu i strona nie działała
Teraz działa.
Szukam wyjaśnień
Miało nie byc Forum
Teraz działa.
Szukam wyjaśnień
Miało nie byc Forum
Re: zamykamy bramy / otwieramy bramy
Przeszliśmy na drugą stronę lustra...
Forum miało zninknąć z cyberprzestrzeni, tymczasem otwiera się na nowo. Kilka słów wyjaśnienia:
Nie ma w tym wielkiej tajemnicy, ale duch czasu doprowadził do sytuacji, w której przestaliśmy aktualizować technicznie Forum a do tego serwerownia zaprzestała aktualizacji serwera. Ta kumulacja doprowadziła do sytuacji, w której straciliśmy standardowy dostęp do serwera jak i możliwość prostego przeniesienia Forum w nowe miejsce. We własnym skromnym gronie podjęliśmy próby przeniesienia, które się nie powiodły, a które musiałby mieć powodzenie przed planowaną przez serwerownię datą wyłączenia serwera. Stąd naturalna decyzja o zamknięciu bram i komunikat sprzed kilku tygodni.
Decyzja w zasadzie nie była trudna, zwłaszcza biorąc pod uwagę frekwencję. Przyznam jednak, że reakcja na komunikat mnie zaskoczyła i dała impuls do zmiany planów, w początkowym etapie w postaci poszukiwania fachowego wsparcia a następnie realizacji migracji. Dziś stoimy na nowym serwerze. Forum działa w wersji sprzed przenosin. Uważni użytkownicy zauważą, że pewne funkcje (np. cytaty) nie funkcjonują prawidłowo. W tle pracujemy nad pełną migracją, tzn. aktualizacją techniczną Forum do najnowszej wersji oferowanej przez phpBB, wówczas istniejące aktualnie błędy i ograniczenia znikną.
I najważniejsze:
Podziękowania dla wszystkich z Was, którzy nie odpuścili i zachęcali do działań. Nie byłoby tego posta, gdyby nie Wasze wsparcie. Podziękowania zwłaszcza dla Adolfa Galland, który zgłosił chęć wsparcia i podsyłał kolejne sugestie możliwych rozwiązań.
Jarek i snape - wielkie dzięki za wszystkie działania, wieczory i noce spędzone na serwerze, w plikach i w kodzie. Jarek rozgryzał wszystkie możliwe opcje w pierwszym etapie a snape przyszedł na ratunek za pięć dwunasta, gdy zbliżała się godzina wielkiego buuum...
Do zobaczenia na Forum i w realu!
Forum miało zninknąć z cyberprzestrzeni, tymczasem otwiera się na nowo. Kilka słów wyjaśnienia:
Nie ma w tym wielkiej tajemnicy, ale duch czasu doprowadził do sytuacji, w której przestaliśmy aktualizować technicznie Forum a do tego serwerownia zaprzestała aktualizacji serwera. Ta kumulacja doprowadziła do sytuacji, w której straciliśmy standardowy dostęp do serwera jak i możliwość prostego przeniesienia Forum w nowe miejsce. We własnym skromnym gronie podjęliśmy próby przeniesienia, które się nie powiodły, a które musiałby mieć powodzenie przed planowaną przez serwerownię datą wyłączenia serwera. Stąd naturalna decyzja o zamknięciu bram i komunikat sprzed kilku tygodni.
Decyzja w zasadzie nie była trudna, zwłaszcza biorąc pod uwagę frekwencję. Przyznam jednak, że reakcja na komunikat mnie zaskoczyła i dała impuls do zmiany planów, w początkowym etapie w postaci poszukiwania fachowego wsparcia a następnie realizacji migracji. Dziś stoimy na nowym serwerze. Forum działa w wersji sprzed przenosin. Uważni użytkownicy zauważą, że pewne funkcje (np. cytaty) nie funkcjonują prawidłowo. W tle pracujemy nad pełną migracją, tzn. aktualizacją techniczną Forum do najnowszej wersji oferowanej przez phpBB, wówczas istniejące aktualnie błędy i ograniczenia znikną.
I najważniejsze:
Podziękowania dla wszystkich z Was, którzy nie odpuścili i zachęcali do działań. Nie byłoby tego posta, gdyby nie Wasze wsparcie. Podziękowania zwłaszcza dla Adolfa Galland, który zgłosił chęć wsparcia i podsyłał kolejne sugestie możliwych rozwiązań.
Jarek i snape - wielkie dzięki za wszystkie działania, wieczory i noce spędzone na serwerze, w plikach i w kodzie. Jarek rozgryzał wszystkie możliwe opcje w pierwszym etapie a snape przyszedł na ratunek za pięć dwunasta, gdy zbliżała się godzina wielkiego buuum...
Do zobaczenia na Forum i w realu!
i to jest wiadomosc,wszystkim zaangazowanym WIELKIE DZIEKI,nawet nie wiecie jaka radosc sprawiliscie mnie i pewnie szerszemu gronu fanow,duzo zdrowia i wielu nowych watkow zycze
gratulacje , dobra robota panowie , nie spodziewalem sie ze tak szybko forum wroci, wchodzilem na linka kilka razy dziennie i pisalo ze powrot 8 sieprnia lub wczesniej, doceniam wysilki jeszcze raz, brawo
Jednak ta śmierć przedwczesna
woow szczenę zbieram z wrażenia. Warto walczyć do końca. Wyrazy uznania i podziękowania za kontynuacje tak zacnego dzieła i dorobku reptilian
Świetna wiadomość Kawał historii uratowane.