zamykamy bramy / otwieramy bramy

sprawy techniczne, pytania dotyczące forum

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
FM

Re: zamykamy bramy

Post autor: FM »

No i git :fletch: :nlmda:
chriss pisze:Mam nadzieję, że to dobre wiadomości po wczorajszych emocjach w Berlinie.
A to były jakieś emocje? :wink: :8):
Awatar użytkownika
Więcor

Post autor: Więcor »

Takie samie jak przy zamknięciu tego przybytku. 7 osób emocje pokazało.
Kelvin

Post autor: Kelvin »

chriss pisze: Z dużej burzy mały deszcz, wychodzimy na prostą ale z szampanem jeszcze czekamy.

Mam nadzieję, że to dobre wiadomości po wczorajszych emocjach w Berlinie.
ufff po tych niemieckich dramatach tu chociaz jakas dobra wiadomosc :fletch: :nlmda:
orzech65

Post autor: orzech65 »

Szanowny Panie Więcor,

zwracam się do Pana z uprzejmie supliką, aby skoro Pan nie jest zainteresowany dalszym funkcjonowaniem forum, co niejednokrotnie Pan wyraził - poważnie rozważył Pan nie korzystanie z forum i nie umieszczanie tutaj swoich wypowiedzi o wątpliwej jakości ich wyrazu. Wbrew Pana przekonaniu jest wiele osób, które uważają forum za istotny kanał informacji i kontaktu, a jego dalsze funkcjonowanie jest dla nich kapitalną wiadomością, jak również takich, które jak domniemywam włożyły wiele czasu i wysiłku, aby forum dalej istniało.
Mam też prośbę do administratorów, jak sądzę, realizujących ostatni post kolegi Art of Love, o zablokowanie, przy następnym poście tego człowieka, który jak wynika z jego wypowiedzi nie ma najmniejszego szacunku do tych, którzy wieżą, ze uda się utrzymać forum na dalsze lata.

Z Wyrazami Szacunku

S. (Orzech65) Janusz od Joy Division, New Order, OMD I …. Od 1984 roku DM.
Awatar użytkownika
Więcor

Orzesz....ku gdzie te kije rozdawali? Panie Szanowny, jak wyjmiesz pan ten orzeszek z 84 z tyłka to pewnie się luźniej zrobi. Trochę dystansu i poczucia żartu. I jak już tę słomeczkę również z buta wytargasz to wypij nią drinola i się uśmiechnij. 20 lat tu spędziłem więc mogę sobie pogadać.
chriss
aDMinistrator

Post autor: chriss »

Panowie, bez spiny. Każdy zagrzewa do utrzymania Forum przy życiu na swój sposób, świadomie lub nie świadomie. :)
Awatar użytkownika
Więcor

Tak jest Szefie :) Nie będę już żartował :)
chriss
aDMinistrator

Od 21 lat nic się nie zmieniłeś :lol: Obiecuje publicznie, udostępnię Ci ten Stuttgart.
Kelvin

no i po co zawsze ten atak @Wiecor ?, ja tez tu jestem 20 lat i mysle ze tez moge sobie pogadac, chociaz liczb moich postow nie wskazuje na to ze specjalnie korzystalem z tego prawa - a mianowicie byc moze dlatego ze przez lata byla tu mocna grupa ktora mozna by smialo nazwac loza szydercow ktora celowala w szybkim niszczeniu osobnikow nie wykazujacych sie zbytnia wiedza na temat DM albo zwyczajnie popelniajacych roznego rodzaju gafy, wiekszosc z tego zacnego grona niestety z roznych wzgledow sie wykruszyla i Ty zwyczajnie nie masz z kim powymieniac swoich blyskotliwych ripost i powspominac anegdot ze zlotow albo tysiaca koncertow na ktorych byles i dlatego Ci sie juz tu nie podoba a osoby ktore tu pozostaly zwyczajnie nie zasluguja na miano fana DM takim za jakiego Ty sie uwazasz bo przeciez jak moze ktos sie nazywac fanem kto byl tylko na 4 koncertach na trasie? albo moze po prostu jestesmy za sztywni i nie rozumiemy Twojego luzackiego stylu bo dla mnie niektore Twoje wypowiedzi to bezsensowne dopierdalanie ludziom ktore do niczego nie prowadzi
Awatar użytkownika
Więcor

chriss pisze:Od 21 lat nic się nie zmieniłeś :lol: Obiecuje publicznie, udostępnię Ci ten Stuttgart.
Już chwytam się wszystkiego , żeby go dostać :) Sam widzisz. Tyle lat.
chriss
aDMinistrator

Jak tak dalej pójdzie to na 30-lecie zrobimy amnestie :lol:

PS. Żeby pozostać w temacie: prawdopodobnie nie uda nam się avatarów przenieść, więc jeśli ktoś jest przywiązany to warto zrobić kopię.
Awatar użytkownika
Black ceLebrator

Post autor: Black ceLebrator »

Smutno będzie jak skończy się te forum.
Fajne to miejsce, gdzie można się wypróżniać swobodnie o muzyce DM i innych grupach.
Moja wiedza o hostingach i narzędziach forumowych sięga wyłącznie tam, gdzie wyszukiwarki zaprowadzą.
Było miło, dzięki za owocne konwersacje.
Pozdrawiam, jako Janusz od Gotyku :)
Ostatnio zmieniony pn cze 24, 2024 20:40 pm przez Black ceLebrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Więcor

chriss pisze:Jak tak dalej pójdzie to na 30-lecie zrobimy amnestie :lol:

PS. Żeby pozostać w temacie: prawdopodobnie nie uda nam się avatarów przenieść, więc jeśli ktoś jest przywiązany to warto zrobić kopię.
Na ja się trochę przywiązałem :)

Jak już go wyciągnąłeś znowu to nie ma opcji. Musi być :) Ten Stuttgart znaczy.
Awatar użytkownika
BABYLON
Kontakt:

Post autor: BABYLON »

No byłem tutaj jakiś czas temu i strona nie działała
Teraz działa.
Szukam wyjaśnień

Miało nie byc Forum
chriss
aDMinistrator

Re: zamykamy bramy / otwieramy bramy

Przeszliśmy na drugą stronę lustra... :nlmda:

Forum miało zninknąć z cyberprzestrzeni, tymczasem otwiera się na nowo. Kilka słów wyjaśnienia:

Nie ma w tym wielkiej tajemnicy, ale duch czasu doprowadził do sytuacji, w której przestaliśmy aktualizować technicznie Forum a do tego serwerownia zaprzestała aktualizacji serwera. Ta kumulacja doprowadziła do sytuacji, w której straciliśmy standardowy dostęp do serwera jak i możliwość prostego przeniesienia Forum w nowe miejsce. We własnym skromnym gronie podjęliśmy próby przeniesienia, które się nie powiodły, a które musiałby mieć powodzenie przed planowaną przez serwerownię datą wyłączenia serwera. Stąd naturalna decyzja o zamknięciu bram i komunikat sprzed kilku tygodni.

Decyzja w zasadzie nie była trudna, zwłaszcza biorąc pod uwagę frekwencję. Przyznam jednak, że reakcja na komunikat mnie zaskoczyła i dała impuls do zmiany planów, w początkowym etapie w postaci poszukiwania fachowego wsparcia a następnie realizacji migracji. Dziś stoimy na nowym serwerze. Forum działa w wersji sprzed przenosin. Uważni użytkownicy zauważą, że pewne funkcje (np. cytaty) nie funkcjonują prawidłowo. W tle pracujemy nad pełną migracją, tzn. aktualizacją techniczną Forum do najnowszej wersji oferowanej przez phpBB, wówczas istniejące aktualnie błędy i ograniczenia znikną.

I najważniejsze:

Podziękowania dla wszystkich z Was, którzy nie odpuścili i zachęcali do działań. Nie byłoby tego posta, gdyby nie Wasze wsparcie. Podziękowania zwłaszcza dla Adolfa Galland, który zgłosił chęć wsparcia i podsyłał kolejne sugestie możliwych rozwiązań.

Jarek i snape - wielkie dzięki za wszystkie działania, wieczory i noce spędzone na serwerze, w plikach i w kodzie. Jarek rozgryzał wszystkie możliwe opcje w pierwszym etapie a snape przyszedł na ratunek za pięć dwunasta, gdy zbliżała się godzina wielkiego buuum... :)

Do zobaczenia na Forum i w realu!
greg239

Post autor: greg239 »

i to jest wiadomosc,wszystkim zaangazowanym WIELKIE DZIEKI,nawet nie wiecie jaka radosc sprawiliscie mnie i pewnie szerszemu gronu fanow,duzo zdrowia i wielu nowych watkow zycze :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Kelvin

gratulacje :brawo: :brawo: :brawo: , dobra robota panowie :), nie spodziewalem sie ze tak szybko forum wroci, wchodzilem na linka kilka razy dziennie i pisalo ze powrot 8 sieprnia lub wczesniej, doceniam wysilki jeszcze raz, brawo
phoenix36
Kontakt:

Post autor: phoenix36 »

Jednak ta śmierć przedwczesna ;)
Awatar użytkownika
Zagłębiak

Post autor: Zagłębiak »

:shock: woow szczenę zbieram z wrażenia. Warto walczyć do końca. Wyrazy uznania i podziękowania za kontynuacje tak zacnego dzieła i dorobku reptilian :P
anton76

Post autor: anton76 »

Świetna wiadomość :fletch: Kawał historii uratowane.
ODPOWIEDZ