Dave Gahan - Hourglass
Moderator: Moderatorzy
-
bloodline101
-
bloodline101
myslę, ze trudno porównać wieloletni i bezdyskusyjnie wybitny dorobek DM z dwoma zaledwie płytami Dave'a; to jest zupelnie inny swiat, bo to co robi Dave to odbicie jego indywidualnej wrażliwości scenicznej, upodobań muzycznych, natomiast płyty DM to'wiadomo' wklad kilku osob, widzimy tam cząstkę każdego z depeszy. Płyty Dave'a, przesłanie na nich zawarte, to, czym Dave chciał się z nami podzielic jest bardzo bliskie mojemu sercu, trafia do mnie, podoba mi się, poza tym, Dave rozwija się jako artysta solowy, jego album jest zróznicowany, pełen emocji i ciekawych brzmień, jak dla mnie nie musi byc to jakies wiekopomne dzieło, które ma z zadanie zrewolucjonizować pojecie muzyki. Dobrze, że członkowie DM ngrywają solowe wydawnictwa, jak dla mnie obecny stan rzeczy jest OK.
-
Libijczyk93
-
bloodline101
-
Rhiannon
- Kontakt:
Trudny wybór, ale głosuje na "21 Days".
Drugi w moim "rankingu" jest "Use You", a trzeci "Deeper And Deeper".
I tak od pierwszego przesłuchania tego albumu. Dave nagrał niesamowitą płytę, w którą włożył dużo serca i pracy.
Z solowych projektów członków dM, "Hourglass" jest dla mnie bezkonkurencyjnie najlepszy.
Drugi w moim "rankingu" jest "Use You", a trzeci "Deeper And Deeper".
I tak od pierwszego przesłuchania tego albumu. Dave nagrał niesamowitą płytę, w którą włożył dużo serca i pracy.
Z solowych projektów członków dM, "Hourglass" jest dla mnie bezkonkurencyjnie najlepszy.
-
marecki129
Re: Dave Gahan - Hourglass
Saw something, najlepiej wieczorem gdy cisza dookoła, najpierw zapuścić Higher Love, czekać aż wybrzmi, wtedy Saw Something, i .... Albercik to działa
ostatnio caly czas chodzi za mna endless. i use you.
Czy jakaś dobra dusza podeśle mi Hourglass Studio Sessions w mp3? Z góry wielkie dzięki! 
no to fru! 
http://www.pudelek.pl/artykul/24216/kel ... zi_za_maz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pudelek.pl/artykul/24216/kel ... zi_za_maz/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
introspector
Eee, myślałem że wychodzi za kogoś z DM 
http://www.youtube.com/watch?v=pFX7-SA0FHY" onclick="window.open(this.href);return false;
Wie ktos co to za mix i skund go wziasc? bo na oficialnych singlach nie znalazlem tej piosenki w wersji "video mix"
edit:
od juz mam to das shadow rmx
Wie ktos co to za mix i skund go wziasc? bo na oficialnych singlach nie znalazlem tej piosenki w wersji "video mix"
edit:
od juz mam to das shadow rmx
Dla mnie Little lie
..zakochałam się w tym kawałku, jest dynamiczny i pełen emocji, boska muza, dla mnie number one z Hourglass
Świetna płyta,dlatego wybór nie taki prosty,ale ja uwielbiam Use You .Brawo Dave 
Kawał dobrej roboty Gahana
Za moc za tą głębie
ulubiony utwór to Deeper And Deeper, w samochodzie na fula słuchany wielka frajda
Świetne kawałki to również A Little Lie , Saw something i oczywiście Kingdom. Reasumując bardzo dobre wydawnictwo, doskonały przerywnik między działalnością DM. Po wydaniu "Hourglass" cicho liczyłem na jakąś malutką trasę Deva, szkoda że nic takiego się nie wydarzyło.
Zgadzam się z poprzednią opinią. HOURGLASS to muzycznie bardzo mocna rzecz. Zarówno kompozycyjnie jak i brzmieniowo. Za produkcję płyta była wyróżniana przez fachową prasę. Co do tekstów- cóż, Dave to prosty chłop, może brak mu finezji Gore'a czy Nicka Cave'a , ale nie można go flekować za to że pisze, co mu w duszy gra. Wolelibyście, żeby śpiewał wydumane pierdoły napisane przez kogoś innego? Chyba nie na tym polega uprawianie twórczości autorskiej...
A wszystkim, którzy twierdzą, że płyta nie dorównuje nawet wczesnym dokonaniom DM, polecam badania audiometryczne...
Najlepsze kawałki- Saw Somethig, Deeper And Deeper, Use You... Chociaż całości słucha się świetnie.
Numer jeden dla mnie - DEEPER AND DEEPER. Ten kawałek za...y wykop, przypomina mi swoim klimatem stare, energetyczne kawałki bluesowe Johna Lee Hookera z mocnymi akordami i tupaniem w podłogę
Nawet pozornie łopatologiczny tekst jest tutaj genialnie na miejscu- to kawałek o dobrym dymaniu i brzmi jak dobre dymanie.
Tyle w temacie.
A wszystkim, którzy twierdzą, że płyta nie dorównuje nawet wczesnym dokonaniom DM, polecam badania audiometryczne...
Najlepsze kawałki- Saw Somethig, Deeper And Deeper, Use You... Chociaż całości słucha się świetnie.
Numer jeden dla mnie - DEEPER AND DEEPER. Ten kawałek za...y wykop, przypomina mi swoim klimatem stare, energetyczne kawałki bluesowe Johna Lee Hookera z mocnymi akordami i tupaniem w podłogę
Nawet pozornie łopatologiczny tekst jest tutaj genialnie na miejscu- to kawałek o dobrym dymaniu i brzmi jak dobre dymanie.
Tyle w temacie.
-
MARIUS
Teksty nie są na poziomie Martina, ale przebijają poematy Vincentego na S&S
Śmiem zresztą twierdzić, że dla większości polskich fanów DM teksty nie mają niestety znaczenia.
Hourglass bardzo lubię. Moim skromnym zdaniem przebija S&S, ABF i Excitera. Bardzo żałuję, że nie było singla Use You i trasy z Hourglass.
Hourglass bardzo lubię. Moim skromnym zdaniem przebija S&S, ABF i Excitera. Bardzo żałuję, że nie było singla Use You i trasy z Hourglass.