Dave Gahan - Hourglass

tematy dotyczące solowych projektów

Moderator: Moderatorzy

Wybierz najlepszy, wybór uzasadnij...

Saw Something
102
34%
Kingdom
27
9%
Deeper And Deeper
30
10%
21 Days
8
3%
Miracles
9
3%
Use You
25
8%
Insoluble
16
5%
Endless
15
5%
A Little Lie
42
14%
Down
22
7%

Liczba głosów: 296

Awatar użytkownika
miraval

Post autor: miraval »

Trudny wybor... Swietna plyta - Saw something, Down, A little lie, Insoluble to moi faworyci. Do tych utworow najczesciej wracam. I zywie szczera nadzieje, ze po TOTU, Gahan pojdzie na urlop, zregeneruje sily i wejdzie do studia nagrac kolejny solowy... a pozniej of kors ruszy w trase :D :D :D
Awatar użytkownika
Genesis

Post autor: Genesis »

krzysiek pisze:wczoraj po dłuższej przerwie posłuchałem Hourglass,po dłuższym czasie spedzonym katowaniem się SOTU.

wnioski -naprawde chciałbym,żeby DM skonczyli kariere jako zespół,a Gahan skoncentrowal się na karierze solowej.
Oby nie.
Awatar użytkownika
bloodline101

Post autor: bloodline101 »

ja myślę, że DM w sami wiedzą, kiedy skończyć karieręi na pewno zrobią to w odpowiednim czasie, ja liczę, że jeszcze zaskoczą nas nową płytą, a Dave tez na pewno nagra coś solo i pewnie będzie to jeszcze lepsza płyta, niż Hourglass-jedno nie przeszkadza drugiemu
Awatar użytkownika
Genesis

Post autor: Genesis »

Z całym szacunkiem, solowe dokonania Dave'a, chociaż ambicji nie mogę im odmówić, to daleko im do nawet takich płyt DM, jak ABF czy CTA.
Awatar użytkownika
bloodline101

myslę, ze trudno porównać wieloletni i bezdyskusyjnie wybitny dorobek DM z dwoma zaledwie płytami Dave'a; to jest zupelnie inny swiat, bo to co robi Dave to odbicie jego indywidualnej wrażliwości scenicznej, upodobań muzycznych, natomiast płyty DM to'wiadomo' wklad kilku osob, widzimy tam cząstkę każdego z depeszy. Płyty Dave'a, przesłanie na nich zawarte, to, czym Dave chciał się z nami podzielic jest bardzo bliskie mojemu sercu, trafia do mnie, podoba mi się, poza tym, Dave rozwija się jako artysta solowy, jego album jest zróznicowany, pełen emocji i ciekawych brzmień, jak dla mnie nie musi byc to jakies wiekopomne dzieło, które ma z zadanie zrewolucjonizować pojecie muzyki. Dobrze, że członkowie DM ngrywają solowe wydawnictwa, jak dla mnie obecny stan rzeczy jest OK.
Awatar użytkownika
Libijczyk93

Post autor: Libijczyk93 »

Ale pod jakim względem? Tekstowym? Muzycznie jest wyprodukowana na wysokim poziomie...
Awatar użytkownika
bloodline101

jak dla mnie, i chyba nie napiszę niczego odkrywczego, tekstowo to nie ma porównania, w ogóle nie chcę porównywac bo to bez sensu, jest dobrze tak, jak jest :)
Awatar użytkownika
Rhiannon
Kontakt:

Post autor: Rhiannon »

Trudny wybór, ale głosuje na "21 Days".

Drugi w moim "rankingu" jest "Use You", a trzeci "Deeper And Deeper".

I tak od pierwszego przesłuchania tego albumu. Dave nagrał niesamowitą płytę, w którą włożył dużo serca i pracy.

Z solowych projektów członków dM, "Hourglass" jest dla mnie bezkonkurencyjnie najlepszy.
Awatar użytkownika
vistul

Post autor: vistul »

A Little Lie
Jest klimat, dobry tekst :!:
dla mnie genialny !
marecki129

Re: Dave Gahan - Hourglass

Post autor: marecki129 »

Saw something, najlepiej wieczorem gdy cisza dookoła, najpierw zapuścić Higher Love, czekać aż wybrzmi, wtedy Saw Something, i .... Albercik to działa
Awatar użytkownika
DMeter

Post autor: DMeter »

ostatnio caly czas chodzi za mna endless. i use you.
Awatar użytkownika
hirszu
Kontakt:

Post autor: hirszu »

Czy jakaś dobra dusza podeśle mi Hourglass Studio Sessions w mp3? Z góry wielkie dzięki! :)
krzychal
Kontakt:

Post autor: krzychal »

no to fru! :D
http://www.pudelek.pl/artykul/24216/kel ... zi_za_maz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
introspector

Post autor: introspector »

Eee, myślałem że wychodzi za kogoś z DM :P
Awatar użytkownika
martbdg
Kontakt:

Post autor: martbdg »

http://www.youtube.com/watch?v=pFX7-SA0FHY" onclick="window.open(this.href);return false;

Wie ktos co to za mix i skund go wziasc? bo na oficialnych singlach nie znalazlem tej piosenki w wersji "video mix"

edit:
od juz mam to das shadow rmx :)
Awatar użytkownika
BLU

Post autor: BLU »

Dla mnie Little lie :twisted: ..zakochałam się w tym kawałku, jest dynamiczny i pełen emocji, boska muza, dla mnie number one z Hourglass
Kalafior

Post autor: Kalafior »

Świetna płyta,dlatego wybór nie taki prosty,ale ja uwielbiam Use You .Brawo Dave :brawo:
Awatar użytkownika
Polonista

Post autor: Polonista »

Kawał dobrej roboty Gahana :brawo: Za moc za tą głębie :D ulubiony utwór to Deeper And Deeper, w samochodzie na fula słuchany wielka frajda :8): Świetne kawałki to również A Little Lie , Saw something i oczywiście Kingdom. Reasumując bardzo dobre wydawnictwo, doskonały przerywnik między działalnością DM. Po wydaniu "Hourglass" cicho liczyłem na jakąś malutką trasę Deva, szkoda że nic takiego się nie wydarzyło.
Awatar użytkownika
fauche

Post autor: fauche »

Zgadzam się z poprzednią opinią. HOURGLASS to muzycznie bardzo mocna rzecz. Zarówno kompozycyjnie jak i brzmieniowo. Za produkcję płyta była wyróżniana przez fachową prasę. Co do tekstów- cóż, Dave to prosty chłop, może brak mu finezji Gore'a czy Nicka Cave'a , ale nie można go flekować za to że pisze, co mu w duszy gra. Wolelibyście, żeby śpiewał wydumane pierdoły napisane przez kogoś innego? Chyba nie na tym polega uprawianie twórczości autorskiej...
A wszystkim, którzy twierdzą, że płyta nie dorównuje nawet wczesnym dokonaniom DM, polecam badania audiometryczne...
Najlepsze kawałki- Saw Somethig, Deeper And Deeper, Use You... Chociaż całości słucha się świetnie.
Numer jeden dla mnie - DEEPER AND DEEPER. Ten kawałek za...y wykop, przypomina mi swoim klimatem stare, energetyczne kawałki bluesowe Johna Lee Hookera z mocnymi akordami i tupaniem w podłogę :wink:
Nawet pozornie łopatologiczny tekst jest tutaj genialnie na miejscu- to kawałek o dobrym dymaniu i brzmi jak dobre dymanie.
Tyle w temacie.
MARIUS

Post autor: MARIUS »

Teksty nie są na poziomie Martina, ale przebijają poematy Vincentego na S&S :wink: Śmiem zresztą twierdzić, że dla większości polskich fanów DM teksty nie mają niestety znaczenia.
Hourglass bardzo lubię. Moim skromnym zdaniem przebija S&S, ABF i Excitera. Bardzo żałuję, że nie było singla Use You i trasy z Hourglass.
ODPOWIEDZ