Martin Gore - MG

tematy dotyczące solowych projektów

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
waldekdm

Re: Martin Gore - MG

Post autor: waldekdm »

michaŁ pisze:Okładka została fabrycznie źle umieszczona w większej kopercie. Wkładając mniejszą kopertę w większą trzeba ją obrócić o 90 stopni. I problem znika.
No tylko trzeba się namęczyć za pierwszym razem. Ja złapałem brzeg kombinerkami.
Właśnie słucham pierwszy raz z CD.
A ja wku... na ten karton, potraktowałem go nożyczkami i teraz aż za luźno ta koperta z CD wypada :lol:
phoenix36
Kontakt:

Post autor: phoenix36 »

“The Third Chimpanzee Remixed” 20 sierpnia
phoenix36
Kontakt:

Post autor: phoenix36 »

AGAVA

Post autor: AGAVA »

Widzę, że problem z wyciągnięciem CD z opakowania jest bardziej globalny... :)
...U mnie EP'ka do tej pory siedzi nie wyciągnięta z kartonika. :lol:

Poszli po rozum do głowy i alternatywne wersje zapakowali już w digipaka... :brawo:
czapelka

Post autor: czapelka »

Jest wersja w digipacku? Gdzie? Mi udało się nabyć tylko oficjalną rosyjską wersję limitowaną do 200 sztuk, również w kartoniku, ale przynajmniej normalnie spasowanym.
AGAVA

Pisząc o alternatywnych wersjach miałem na myśli oczywiście "Remixed", które wyszło 20 sierpnia.
Ja, swoją kopię nabyłem na Allegro ale jest też dostępna w Empiku.

https://www.empik.com/the-third-chimpan ... 2,muzyka-p

pzdr
czapelka

Post autor: czapelka »

Aha, ok. Do mnie na razie przyszły jeno winylce, czekam na japońską wersję wspólną dwupłytową Third Chimpanzee EP + Third Chimpanzee Remixed. Ale i tak wydawało mi się, że nawet ta podstawowa Remixed na CD jest w kartoniku z wsuwaną płytką...
Awatar użytkownika
memphissto

Post autor: memphissto »

Remixed CD jest w rozkładanym kartoniku a nie w digipaku. Ogólnie często określenie digipak jest mylnie stosowane w odniesieniu do kartonowych wydań.
Swoją drogą rzeczywiście Remixed CD łatwo się wyjmuje, przy czym tym razem nie ma dodatkowej wewnętrznej koperty.
AGAVA

OK...
Będąc bardziej precyzyjnym to ten rodzaj opakowania to minipack (uproszczona odmiana digipak), który faktycznie często określany jest też mianem pierwowzoru.
Minipack (podobnie jak digipak) to 3-częściowa rozkładana tekturowa książeczka a płyta umieszczona zostaje w kartonowej kieszonce a nie na plastikowej tacce.
Tak na marginesie to oprócz standardowego digipak'u, występuje jeszcze wariant zwany digiplus, który oprócz plastikowej tacki posiada dodatkową zakładkę (kieszonkę), w której można umieścić jakiś gadżet, np. książeczkę...

Zatem mając na uwadze powyższe można powiedzieć, że wersja CD Third Chimpanzee E.P. (Remixed) zostało wydane jako minipack.

Pozdrawiam

:beer:
Maria Dimension

Post autor: Maria Dimension »

" Tytuł jego solowego minialbumu wziął się od książki „Trzeci szympans. Ewolucja i przyszłość zwierzęcia zwanego człowiekiem” amerykańskiego biologa, ewolucjonisty i historyka Jareda Diamonda. Diamond stawia w niej pytanie o przyczyny sukcesu ludzi, którzy, choć mają tyle wspólnego ze swoimi genetycznymi krewnymi, stali się dominującym gatunkiem na świecie.

– Przeczytałem ją na początku lat 90. – opowiada Gore. – Wydała mi się fascynująca, tym bardziej że stawia pytania o człowieczeństwo, o to, co decyduje o naszej wyjątkowości, a raczej jej braku. Przypomniałem sobie o niej dopiero podczas pracy nad nową muzyką, zaraz po tym, jak wpadłem na pomysł stworzenia brzmień, które przypominałyby ludzki głos, a jednak były syntetyczne. Podoba mi się pomysł rozmywania różnicy między ludźmi i zwierzętami. Zwłaszcza w dzisiejszym klimacie wydaje się to interesujące – wybucha śmiechem, bo z Kalifornii, w której od lat mieszka, dobrze widać, że nie tylko z powodu pandemii świat stanął na głowie. " zródło nesweek! Ktoś mi zinterpretuje- dlaczego swiat stanął na głowie??(podkreślone)
fooby

Post autor: fooby »

Kupiłem oba wydania i stoją na półce nie rozpakowane, źle mi się kojarzy solowa twórczość MG.
Niech nabierają mocy.
r97

Post autor: r97 »

Nie rozumiem takich ludzi jak ty kupiłeś choć projekt budzi u ciebie negatywne emocje...
ja na pewno nie kupię,pobrałem i przesłuchałem epkę i wersję remixed,ta druga zdecydowanie lepsza od wersji podstawowej,choć nadal trudno nazwać to muzyką.Ja odnoszę wrażenie że ten projekt to kompleksy matrina w stosunku do VC.Podczas nagrywania S&S był tym drugim i tak samo przy projekcie VCMG,który uważam że był bardzo dobry jak na koncepcję ''nagrajmy płytę w stylu techno".Mimo że remiksy są zdecydowanie ciekawsze,to i tak jest słabo.Cała strona na temat opakowań a nie tego co najważniejsze... widocznie nie ma o czym pisać.
persy
Kontakt:

Post autor: persy »

Z bardzo dużym opóźnieniem stałem się posiadaczem Szympansa. Wcześniej słyszałem tylko jeden utwór, który mnie nie przekonywał. A tymczasem całość pozytywnie mnie zaskoczyła. Wersja z remixami również.
ODPOWIEDZ