|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy |
ANGLIA,EMIGRACJA,WORK HARD,OGÓR.
| Autor |
Wiadomość |
|
dmarkuse
Rejestracja: Sob Gru 13, 2008 17:20 pm Posty: 285 Miejscowość: Oława/Harrogate
|
|
 Re: ANGLIA,EMIGRACJA,WORK HARD,OGÓR.
|
a no tak... to wczoraj bylo. i jak wrazenia? jakies foteczki macie? (kiedys w Sheffield nie chcieli nas do lokalu wpuscic w marynarkach. a jak je sciagnelismy to ochroniarz powiedzial, ze tak wydziarani to juz na pewno nie wejdziemy. - do tej pory zastanawiam sie co to byl za lokal(?) hahahaha. mimo to lubie to miasto. maja tam swietny sklep dla muzykow! polecam!)
|
| Nie Mar 07, 2010 13:10 pm |
|
|
dark cat
Rejestracja: Śro Cze 27, 2007 22:12 pm Posty: 265 Miejscowość: Piła, Doncaster UK
|
|
|
było baaaaaaaaaardzo fajnie  chce jeszcze 
|
| Nie Mar 07, 2010 13:14 pm |
|
|
dmarkuse
|
|
|
ja juz czekam na recoil. bilety zamowilem jak sie tylko pojawily ale jeszcze nie dostalem. ktos juz dostal? zaczynam sie niepokoic. po recoil jak opadna pokoncertowe emocje to moze jakis zlocik ktos zrobi(?) strasznie mi brakuje!
|
| Nie Mar 07, 2010 14:46 pm |
|
|
gaseki
|
|
|
Ale wcześnie się zmyliśmy...
|
| Nie Mar 07, 2010 17:04 pm |
|
|
gaseki
|
|
|
O, a gdzie? Jak się nazywa i w ogóle? Bo ja na razie to w Birmingham wyczaiłem fajny i w Brighton. Niestety w Donny, na niektóre rzeczy mają ceny dość wysokie. A imprezy były fajne, tylko ludzie marudzili, że Soman to za ciężki ;P
|
| Nie Mar 07, 2010 17:17 pm |
|
|
dmarkuse
|
|
|
probowalem sobie od rana przypomniec nazwe tego sklepu i nie dalem rady. jest blisko palmiarni (czy co to tam takiego jest). schodzi sie w dol mijajac po lewej stronie takie wielkie cos aluminiowe, co wyglada jak olbrzymie suszarki do wlosow albo pojazd PI i SIGMA. o to: http://funciak.blox.pl/resource/sheffield.jpg...to jak by sie obrocic w prawo i przejsc przez ulice to na wprost bedzie ten sklep. maja chyba wszystko. ale cenowo moze byc grubo. swojego czasu sciezke tam wydeptalem.... ech... jak ktos chce taniej to blizej centrum sa trzy komisy. rowniez przyzwoicie zaopatrzone. jak by ktos czegos nie znalazl to proponuje Wakefield. tam komisow to chyba z dziesiec widzialem. (mowie ciagle o sklepach ze sprzetem muzycznym...)
|
| Nie Mar 07, 2010 21:53 pm |
|
|
ThePesH
Rejestracja: Pon Lis 06, 2006 18:46 pm Posty: 607 Miejscowość: Synthetic Island
|
|
|
|
| Pon Mar 08, 2010 10:33 am |
|
|
dmarkuse
|
|
|
nie ma co sie smiac! tak powinno byc!!! (i niewykluczone, ze bedzie.) jeszcze jakis mlody polski dyktator by sie przydal i moge tu zostac na dluzej. (O: (a ja mieszkam na tej czarnej kresce. mur Hadriana to sie chyba nazywa....)
|
| Pon Mar 08, 2010 21:05 pm |
|
|
gaseki
|
|
|
Mur Hadriana to trochę wyżej z tego co pamiętam z historii...
|
| Wto Mar 09, 2010 1:20 am |
|
|
ThePesH
|
|
|
przecież jest zaznaczony !
|
| Wto Mar 09, 2010 1:38 am |
|
|
breakthehabit
|
|
|
Fakt, mur Hadriana trochę wyżej, na granicy Anglia/Szkocja. Ale mapa przekłamuje rzeczywistość - tak to mogło wyglądać Imperium Rzymskie - Imperium Polskie natomiast się nie pitoli, a zwłaszcza Szkota nie boi, i w sumie zamieszkuje całą wyspę  . Na Nas nie ma mocnych  .
|
| Wto Mar 09, 2010 7:32 am |
|
|
SELER73
Rejestracja: Czw Sty 01, 2009 23:36 pm Posty: 660 Miejscowość: Warszawa/ Miłość jest sztuką istnienia we dwoje...
|
|
|
A takie pytanie mi się nasuwa...Czy obszar biały,to teren już wyczyszczony z polskiej cwaniackiej i wszystko najlepiej wiedzącej stonki?A czerwony to ten,gdzie jeszcze Anglików krew zalewa z wściekłości,że się tam kręcicie,prace im zabieracie i potrzebni jesteście Anglikom,jak...nie napiszę co.Obojętnie jaką teorię sobie stworzycie i tak prawda jest jedna...Anglicy w bardzo dużym procencie Was nie lubią,bądż kompletnie ich nie obchodzicie.I bardzo dobrze. "Polacy koloniści"...no co za debil to wymyślił?! 
|
| Wto Mar 09, 2010 8:17 am |
|
|
breakthehabit
|
|
|
Masz jakies nadzwyczajne zdolnosci telepatyczne - czytasz Brytolom w myslach!!! Seler na prezydéta!!! To, ze rozne narodowosci moga sie nie lubic to raczej normalne, ale wg mnie wiekszym problemem jest, ze Polacy, glownie w kraju niestety, nie lubia siebie na wzajem. I chyba wlasnie Polacy w kraju najbardziej pluja, czy tam s*aja w swoje gniazdko... A najczesciej sa to ci, ktorzy nosa poza granice nie wysciubili, a jesli juz zdarzylo im sie gdzies pojechac, to i tak jezyka na tyle nie znali, zeby byc w stanie posiasc jakakolwiek wiedze o prawidlach rzadzacych danym spoleczenstwem. A juz teksty typu: 'tylko w Polsce moze byc tak zle', albo udowadnianie na sile, ze jestesmy najgorszym, najglupszym z narodow zalatuja nieswiezo totalna ignorancja, o braku lojalnosci nie wspomne. Moze zamknijmy te narzekajace geby, raz na zawsze! Nie podoba ci sie cos to sobie popraw, malkontentow powinno sie izolowac od spoleczenstwa, bo niszcza otoczeniu radosc zycia. 
|
| Wto Mar 09, 2010 12:04 pm |
|
|
SELER73
Rejestracja: Czw Sty 01, 2009 23:36 pm Posty: 660 Miejscowość: Warszawa/ Miłość jest sztuką istnienia we dwoje...
|
|
|
@breakthehabit Stary tak naprawdę to na tym forum w baaardzo dużym procencie ze wszystkiego robię sobie jaja.Do niczego więcej to forum mi nie służy.Zresztą samo w sobie do tego nakłania.Ja wszystkim życzę i tu w PL i tam w UK,aby radzili sobie jak najlepiej. I tak na marginesie wspomnę...cenię @OGÓRA bardzo za to,że inwestuje w siebie,że pokazuje swoją osobą,że stać go na godne życie w UK.Pokazuje jak to robić i daje rady innym,a że wychwala Anglię...ma prawo,a ja mam prawo do jaj.Miałem zaszczyt go poznać osobiście i wiem,że to pozytywnie nastawiony człowiek do życia i tak trzymać. A jaja z tego obrazka sobię robię,no bo jest jajeczny i śmiechowy,nic więcej.Jeśli ktoś go odbiera poważnie,to jego sprawa. Lubię bulwersować takich ludzi jak Ty,którzy lubią dawać prawidła, myśląc,że tylko oni posiedli wiedzę,rozum,obce języki,itp
|
| Wto Mar 09, 2010 12:39 pm |
|
|
breakthehabit
|
|
|
coz na to poradze, ze tak wyglada rzeczywistosc... 
|
| Wto Mar 09, 2010 12:54 pm |
|
|
dmarkuse
|
|
|
wyzej, wyzej.. jablkiem bym nie dorzucil ale przy dobrej pogodzie widac te wzniesienia. ...SELER73 - masz racje!! a za co nas niby maja lubic? chcemy tylko ich kase i ziemie! my tez nie palalismy miloscia do niemca swojego czasu. moze taktyka inna ale, z grubsza rzecz biorac, cel ten sam. wiec dziwic sie braku sympatii nie ma co. na szczescie my tez ich nie lubimy. a przynajmniej ja. (z jednym wyjatkiem).. a to, ze kazdy mowi i mysli na swoja korzysc to juz nasza ludzka (nie tylko polska) natura.
|
| Wto Mar 09, 2010 22:38 pm |
|
|
SELER73
|
|
|
|
| Wto Mar 09, 2010 22:44 pm |
|
|
dmarkuse
|
|
|
...a tak wracajac do tematu to dziwne imie "Hadrian" (O;
|
| Wto Mar 09, 2010 23:01 pm |
|
|
ThePesH
|
|
|
 tak w ramach mej sympati niegasnącej do islamu i jego wyznawców 
|
| Śro Mar 10, 2010 1:28 am |
|
|
OGÓR TORUŃ
Rejestracja: Nie Lut 18, 2007 14:40 pm Posty: 1080 Miejscowość: Z Torunia, obecnie KINGDOM of SOUNDS
|
|
|
Milczałem, czytałem, analizowałem Wasze powyższe wpisy - i postanowiłem zrobic małe podsumowanie tego topicu i moich wcześniejszych wypowiedzi tutaj. Jak również zamknąć pewien etap. Można by w tym miejscu zacytować "Try walking in my shoes"...
Topic ten istnieje ponad 2,5 roku i zgodnie z moim pomysłem miał on służyć ogólnie "zebraniu ekipy DM w Wielkiej Brytanii" (i "okolicach" tzn Irlandia) po drugie pomóc znależć informacje na temat Anglii, ponadto topic ten informował o koncertach, zlotach, spotkaniach fanów związanych z tym Forum. Stał się ten topic, także miejscem dyskusji na temat UK i Emigracji/Polonii, chwilami był moim osobistym pamiętnikiem. Myślę że po tym czasie odkąd zacząłem tutaj pisać, udało się wypracować pewnego rodzaju formę- przeznaczenie tego topicu i fajne miejsce wymiany poglądów. W ostatnim czasie jednak zaobserwowałem pewnego rodzaju "Anty-OGÓR yzm" stosowany na tym Forum, powtarzanie słów których nigdzie nie napisałem jak również ocena mojej osoby całkowicie różniąca się od rzeczywistości i moich poglądów. Plotka powtarzana kilkakrotnie żyje czasem własnym życiem i czasem kreuje wizerunek rzeczywistości. A nie chcę być oceniany w sposób zafałszowany, dlatego napiszę tutaj jeszcze pare słów. Nie jestem i nie bedę "WIELKIM OBROŃCĄ ANGLII"- nawet nie mam na to ochoty. Dlatego namawiam wszystkich którzy mają lub mieli doświadczenie w życiu tutaj, aby pisali o swoich przeżyciach . Przygodach związanych z życiem na emigracji. Jak również opiniach o tematyce z tym związanych. Piszący wyżej mają trochę racji, pisząc że "ubarwiam" lub "koloryzuję". Fakt moje pisanie różni się od wielu Polaków- bo pisze w sposób pozytywny, optymistyczny o UK- bo jestem "cholernym optymistą". Poza tym wychodzę z założenia, że nie ma sensu powielać tego, co poczytać możemy na setkach polsko-języcznych forach bo to nuda, a marudzenie to podobno nasza narodowa cecha- przywara. Daleki jestem od pisania na tematy nudne. Anglię uważam za arcy-ciekawy temat. A zjawisko: "najwiekszej w dziejach Polski- emigracji" za temat rzekę, nie mający w historii Polski swojego precedensu. Tak czy siak uważam że to miejsce "wymiany myśli" zrobiło więcej dobrego niż złego. I warto tutaj zaglądać, zabrać głos, wyciagnąć wnioski czy skorzystać z informacji tutaj zawartych. Na pewno (jak już zauważyliście) rezygnuję z pisania osobistego pamietnika bo nie jest on już potrzebny.
Zresztą zrozumiecie wszystko dokładnie gdy opiszę to "podsumowanie" wg. "klucza" takiego jak nazwa tego Topicu czyli "ANGLIA", "Emigracja", "Work Hard", "Ogór". Podsumowanie to bedę robił w odrebnych wpisach w ciągu najbliższych dni lub godzin.
"OGÓR"
|
| Śro Mar 10, 2010 1:54 am |
|
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|